2012 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

Gegužės mėnesio apžvalga

Pirmasis mūsų nesaldus iššūkis, regisi, įveiktas! Štai kaip mums pasisekė...

Pirmiausia, žinoma, - iššūkio autorės Jolitos borėkas:
" <..> Ir mano nuostabai gavosi labai skanus borekas, pats gaminimo procesas buvo daug paprastesnis. nei įsivaizdavau, ir tikrai  skonis gavosi visai kaip parduotuvėje, tik ne taip atrodė. Aš pasirinkau orkaitėje kepimo būdą, todėl viduryje kepimo neapverčiau, tačiau tikrai reikėjo tai padaryti, kad viršus būtų gražiai susiformavės, nes dabar jis gavosi gana sausokas ir nelabai išvaizdus. Jei kada vėl sugalvosiu ( greičiausiai tik nuvažiavus į Lietuvą) kepti, tai tikrai įdėjus į orkaitę, po kokių 20 minučių lėkštės pagalba apversiu, ir tada toliau kepsiu dar kokias 20-30 min. O šiaip tikrai puikus kepinys tinkantis tiek pusryčiams tiek vakarienei, todėl ir greitai buvo suvalgytas. Skanu!"


O štai - Julės variantas su daržovėmis:
" <..> Labai gardi – kiek bijojau, kad bus sausa dėl n sluoksniu tešlos (ypač kai neiškočioju taip plonai kaip turkiškos moterys iš video), bet ne ne ne, viskas puikiai išėjo – lakštai liko kažkaip teisingai drėgni. Beje, gaminau iš pusės normos (apačioje – jau perkirptas pusiau receptas), kad paskiau savaitei pietų neliktų :)
Man gausiai patiko viršutinis sluoksnis, kuris išėjo toks gardžiai gardžiai traškus ir visaip kaip teisingas. Ir šiaip, ir šiaip, truputį cackos yra – naminiai makaronai visgi… – bet tikrai smagus pasigaminimas savaitgaliui. Šimtu procentų rekomenduoju ,)"


Indrė ir Ineta į iššūkį kibo drauge ir patiekia šaunų rikota ir žalumynais įdarytą borėką.
Ineta sako:
"Tešla buvo nuostabi. Tokia glotni, lengvai kočiojama ir net tampoma (dar prieš pat virimą patampiau lakštus iki idealaus plonumo, nes gi praktikos tai nuo šimtalapio turiu :))
Įdarus ruošti galite įvairius(apkepintą faršą su svogūnais ar špinatus su fermentiniu arba fetos sūriu).  Nors kaip Jolita sako, kad dažniausiai naudojamas balto sūrio ir petražolių įdaras. O aš pateikiu tokį, kokį ruošėme mes.  Beje, patiekalas buvo tikrai labai skanus!"
Indrė dalinasi:
"Puikus patiekalas - skanus, sotus ir paliekantis vietos fantazijai. Ne veltui Su böreğı vadinamas turkiškaja lazanija.
Tešla nuostabi - ne veltui jau kitą dieną iš jos gaminau virtinius. <..> Nenaudojom margarino, tik sviestą. <..> Rekomenduoju išbandyti ir įsitikinti, kad jis nėra sudėtingas, tačiau labai skanus ;)"


Asta savo pasakiškoje saldžiojoje virtuvėje kepė beveik tradicinį variantą:
"Nesausas, sotus ir skanus patiekalas. Fetos ir špinatų įdaras man čia labai patiko, manau, tikrai labiau nei būtų patikęs paprastos varškės įdaras. Nes fetos  sūris sūresnis, gerokai išraiškingesnio skonio, todėl puikiai gelbėjo net kelis sluoksnius tešlos lakštelių be jokių pertepimų (išskyrus sviestą, žinoma, kurio tikrai negalima pamiršti – kitaip pyragas nebus nei drėgnas, nei gražus, nei toks skanus). Be to, perskaičiusi iššūkį, tikrai tikėjausi gerokai pavargti, tačiau viskas vyko daug lengviau, nei galėjau įsivaizduoti. Ir tikrai greičiau. <..> tešla tampėsi lengvai, buvo pakankamai minkšta, paklusti, bet neplyšo. Taigi, apibendrinam – šio iššūkio išsigąsti tikrai neverta. Drąsiai galite bandyti atrasti Turkijos skonius savo virtuvėje."


Vilmos kepinys:
"Teko pasikrapštyti su kočiojimais, bet rezultatas nenuvylė. Labai patiko dirbti su šia tešla, o ir iškepus ji buvo skani net be įdaro. 
Įdarą dariau daržovių ir fetos, tačiau kitą kartą dėčiau daugiau įvairių sūrių ir žalumynų. <..> Turiu pripažinti, kad šis iššūkis man buvo tikras iššūkis, nes siaubingai nemėgstu kočioti - tai baisiausias darbas virtuvėje. Buvo puiki proga pasitreniruoti <..>. Taigi, viskas buvo ne taip baisu, kaip atrodė iš pradžių."


Savo borėgu dalinasi Inga:
"man patiko! Sugyventinis sakė, jog panašu į skrylius, aš palinksėjau galva ir sakiau, aha, aha, tik geriau. Ir, pasirodo, prisiruošti ją gamint truko kokius septynissyk ilgiau nei minkyt-kočiot-virt-sluoknsniuot-kept-valgyt. Gaminsiu vėl. Būtinai"



Ar tavo gardumyno čia nėra? Siųsk nuorodą į issukiai@gmail.com!
Įdomu - ką gi gaminsime birželį?...

Komentarų nėra: