2012 m. gegužės 1 d., antradienis

Balandžio mėnesio apžvalga

Oho, kaip greit laikas lekia! Net nepastebėjom, kaip atėjo paskutinis pavasario mėnuo.. Bet per jį, žinote, visai įdomių darbų nuveikėm. Plovėm langus, iš visų pakampių rinkom per žiemą užsigulėjusius daiktus daiktelius.. Ir vykdėm Indrės iššūkį. Štai kaip mums sekės.

Iššūkį pasiūliusios Indrės variantas: "Net nežinau kodėl jį pasirinkau kaip iššūkį. Turbūt dėl kitokio biskvito? Man jis pasirodė turėsiantis būti nuostabiai purus ir skanus. Neklydau - po pagaminimo jo neliko per 15 minučių VISO."


Inga suskubo savąjį pyragą paskelbti pirmoji:
"gardus, bet antrąsyk nekepčiau. Jis tiesiog, am, ne mano skonio. Mėgstu daugiasluoksnius ir _šlapius_ tortus, o šitas - toks labiau keksas (nes biskvitas gryn gryn keksinės tešlos) su grietinėle ir vyšniom. O keksus aš mėgstu valgyti be lėkštelės ir šakutės. Bet vis tiek - skanu."


Vilma dalijasi savo skanuoliu:
"Tortą pagaminti nebuvo sudėtinga, tačiau eilinį kartą įsitikinu, kad, įdėjus kakavos, biskvitas labai išsausėja. Pasimokiau, kad tortui papločius reikia sulaistyti, net jei nenurodyta, nes tortas man pasirodė sausokas. "


Ir Astos tortas - nepabūgusi bėdų su skrajojančiais biskvitais, iškepė tikrą gražuolį:
" Kakaviniai biskvitai, grietinėlė ir vyšnios – “Juodojo miško” klasika, kuri, matyt, lengvai atrastų kelią į daugelio žmonių širdis. Tai tikrai puikus skonių derinys. Ir į mano namuose desertą ragavusiųjų širdis, Viktorijos biskvitas, kelią, atrodo, taip pat surado. Purūs kakaviniai biskvitai, švelniai rūgštelėjęs vyšnių džemas ir saikingai saldi grietinėlė. Viskas puiku. Bet vis tik, gamindama antrą kartą, biskvitus rinkčiausi šiek tiek plonesnius (žinau, kad stori biskvitai – šio torto išskirtinumas, bet man jie buvo jau kiek per stori… na, bent truputį plonesnių norėtųsi). Ir grietinėlė, pirmą kartą tepant, man susitepė labai storu sluoksniu, o dar tas storas biskvitas ant viršaus, rezultatas – po valandėlės vienas nuo kito nuslydę sluoksniai… taigi, tepčiau atsargiai. Plonesniais sluoksneliais. Nors ir šįkart labai neblogai pavyko tortą “suremontuoti”, o valgiusiems tik skonis terūpėjo. Todėl viskas iš esmės tikrai gerai. Buvo skanu."
Julės mėginimas:
"..biskvitas išėjo žiauriai drėgnas ir begaliniai gardus, toks keksinis. Ir tada dar švelni grietinėlė, ir intensyviai saldžiarūgštės vyšnios (DĖMESIO: nebūkit žiopliai kaip aš ir patikrinkit, ar jūsų vyšnios tikrai be kauliukų. Just sayin’.) – šeimynai itin patiko. Tiek šokoladiniams, tiek ir nešokoladiniams žmonėms. Iš nupjautų biskvito viršūnėlių, likusios grietinėlės ir vyšnių susluoksniavau sluoksniuočius stiklinaitėse. Irgi gerai gerai!"




 Ar nieko nepamiršom? Siųskite savo variantus į issukiai@gmail.com !!

2 komentarai:

Indrė rašė...

na kaip matau nebuvo labai iššūkis :) bet mintimi, kad daryti plonesnius sluoksnius ir sulaistyti pasinaudosiu - šiam savaitgaliui vėl gaminsiu :)

Violeta rašė...

Sutinku dėl laiko, jis kažkur prapuola,na gal pavyks gegužės išūky sudalyvaut