2012 m. rugpjūčio 4 d., šeštadienis

Liepos mėnesio apžvalga

Jergutėliau, na ir orelis :) Kaip pastebėjo Vilma, tokiu oru didžiausias iššūkis - kaisti orkaitę!! Tačiau visgi keletas iš mūsų nepabūgo, pasiryžo, ir rodo savo varškės štrudelius:

Pirmiausia - iššūkio autorės Agnės štrudelis (perskaitykite įrašą - rimta pamoka apie receptų nuorodų sekimą :)):
"Viskas gavosi neblogai, tik man varškė per skysta atrodė. Nusprendžiau, kad kitą sykį bandysiu štrudelį su obuoliais. Būtinai dar darysiu, nes įsimylėjau štrudelinę tešlą. Vienas malonumas ją daužyti ir tampyti."


Savo kepiniu dalinasi Vilma:
"<..> kepinys gavosi puikus skonio ir konsistencijos atžvilgiu. Mums labai patiko! "


Jolitos vyniotinis:
"kažkodėl įsivaizdavau, kad tešla turėjo būti panašesnė į sluoksniuotą tešlą, o gavosi ne tokia. Beto, manau ta tešla labiau tiktų su obuolių įdaru ir tikrai tikrai tokį štrudelį kada nors rudenį kepsiu. <..> Bet vistiek kepinys buvo suvalgytas, nors ir gavosi didžiulis, ir išvaišintas. Taigi tikrai visai neblogas kepinys. Tik kitą kartą vistik darysiu su obuoliais..."


Julės štrudelis:
"Man patiko, ypač tešla, – NUOSTABI, elastinga, tempiasi kiek-tik-tu-nori. <..> Kad ir kaip būtų, vyniotinis man pasirodė gausiai skanus (nors dėl skystoko įdaro ir plokštokas) – kaip ir dauguma kitų gaminusių, mielai išmėginčiau ir obuolinį <..>. Bet tešla… Dievulėliau, fantastiška!!"



"<..> tikėjausi kreminio puraus vidaus, o išėjo kaip sausokas varškės apkepas. Žodžiu yra kur tobulinti ir tobulėti. Manau rudeniop pabandysiu šį pyragą pagaminti su obuoliais - kažkodėl manau, kad turėtų daug geriau pavykti..."


Ingos plokštainis :):
"Išminkiau, iškočiaujau, ištampiau, įdarą paskleidžiau, susukau, perkėliau į skardą, įpjoviau, sviestu patepiau, o jis, niekšas, ėmė ir ištižo po pirmų dviejų minučių karštoj orkaitėj. Rodos, įdaras nebuvo per skystas, rodos, viską dariau pagal nurodymus. Nepaisant to, mano šeimynai gausiai patiko, tačiau kitąsyk vis tiek prašė obuolinio. "


Neringos kepinys:
"Šiek tiek prisibijojau to popieriaus plonumo tešlos, bet viskas pasirodė daug paprasčiau negu galvojau. Labai jau lengva tą tešlą ištampyti, iškočioti, nes ji būna labai minkšta. Labai patiko tas varškės štrudelis mano šeimai, mano brangiausias, kuris višiskai nemėgsta saldumynų įvertino jį „superinis“, mama su tėčiu irgi šveitė, net ausys lapsėjo ir vis linksėjo, kad skanu.
<...>Skanus dalykas tas štrudelis. Skaniausias jis man šiek tiek vėstelėjęs, tada atsiveria visu grožiu plonytės tešlos skonis. Štrudelis kepdamas šiek tiek išplero į kraštus."


Regisi, išvados paprastos: tešla NUOSTABI, įdaras nepastovus, o rudeniop tinklaraščiuose galime sulaukti obuolinių vyniotinių antplūdžio!

1 komentaras:

surfingtheworldcuisine rašė...

Taı kiek suprantu vel kepejai baigesi?