Sveiki! Pradedame Naujuosius Metus su naujais iššūkiais ir pirmasis iš jų - prancūziškieji macaroons. Iššūkį meta Vygantas. Kaip jis sakė, dėl šių mažyčių gražuolių iš proto kraustosi visa Europa! Gaminimas iš pirmo žvilgsio atrodo paprastas, bet kas žino kokias paslaptis šie nekaltai atrodantys mažyliai slepia... ;-) Bet jei nepabandysim, taip ir liksim nesužinoję! Taigi, smaginamės toliau. Vygantai, šį mėnesį vyr. kepėjo kočėlas Tavo! ;-)
Macaroons
Reikės:
3 (100g) kiaušinių baltymų,
50g cukraus,
200g cukraus pudros,
110g plikytų migdolų, sveikų arba maltų.
Gaminimas:
1. Išplakite kiaušinių baltymus iki putų, palaipsniui suberkite cukrų, kol gausite blizgančią masę.
2. Į virtuvinį kombainą suberkite cukraus pudrą ir migdolus, pulse režimu pamalkite kelias sekundes jei naudojate maltus migdolus. Taip susmulkinsite cukraus pudros grumstelius ir sumaišysite ją su migdolais. Jeigu naudojate sveikus migdolus pulse režimu pamalkite minutę ar ilgiau.
3. Suberkite viską į baltymų masę ir kelis kartus masę greitai pasukite šluotele. Procesas neturi būti ilgesnis negu 50 pasukimų. Paimkite šaukštu nedidelį kiekį masės ir uždėkite ant lėkštės: jeigu paviršius savaime išsilygina, reiškia masė paruošta tinkamai. Jeigu lieka nedidelės viršūnėlės, masę dar truputį pamaišykite.
4. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį iš išspauskite nedidelius (apie 4 cm skersmens) „blynelius“ ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Leiskite valandą padžiūti, kad sutvirtėtų paviršius.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Kepkite „makaronus“ 10-13 minučių, priklausomai nuo dydžio. Leiskite pilnai atšalti prieš įdarant kremu.
6. Ant vieno morengo užspauskite kremo ir uždenkite kitu.
Spalvotiems „makaronams“:
Atlikę 1 žingsnį, išplaktus baltymus padalinkite į tris dalis. Vieną dalį palikite be priedų, į antrą įberkite matcha miltelių, į trečią įpilkite šaukštelį maistinių raudonų dažų. Toliau darykite nuo 2 žingsnio kaip aprašyta tik su trejomis skirtingomis masėmis. Išspaudę masę be priedų, nedelsiant pabarstykite ją malta kava.
Puseles su matcha suklijuokite baltojo šokolado įdaru, paprastus – karameliniu šokolado įdaru, o raudonus su avietiniu baltojo šokolado įdaru.
Karamelinis šokolado įdaras
3/4 puodelio riebios grietinėlės,
1 puodelis puskarčio šokolado,
1/4 puodelio susmulkintų irisų.
Storasieniame puode, ant vidutinės ugnies užvirinkite grietinėlę. Nukelkite puodą nuo ugnies, suberkite šokoladą ir irisus. Leiskite 2 minutes pastovėti, tada maišykite kol pilnai susimaišys su grietinėle. Atvėsinkite, kad masė butų pakankamai tvirta ir galima būtų supilti į mažą konditerinį maišelį ir įdaryti morengus.
Avietinis baltojo šokolado įdaras
1 1/2 puodelio baltojo šokolado,
1/2 puodelio riebios grietinėlės,
1/3 puodelio geros kokybės aviečių džemo.
Pakaitinkite grietinėlę beveik įki virimo. Sudėkite šokoladą, džemą ir maišykite kol šokoladas ištirps ir masė taps vienalytė. Atvėsinkite, kad masė butų pakankamai tvirta ir galima būtų supilti į mažą konditerinį maišelį ir įdaryti morengus.
Baltojo šokolado įdaras
Viską darykite kaip avietiniam įdarui tik nedėkite džemo.
Nuotrauka: http://recettes.romandie.com