2012 m. birželio 30 d., šeštadienis

Birželio mėnesio apžvalga

Na ką - atšilo oras, prasidėjo sodai kaimai ežerai? Jau bijojome, kad neatsiras drąsuolių, priėmusių iššūkį. Bet štai - ir ne vienas!

Pirmiausia - Astos, iššūkio autorės, vyšniomis nusagstytas krokembušas:
"Labai mėgstu plikytus pyragėlius ir šokoladą, o štai čia – du viename. Ir dar taip gražiai atrodo! Pripažinkime, juk vaizdas taip pat turi didelę įtaką mūsų skonio vertinimui. Tačiau tai tikrai toli gražu ne vien vaizdas – jei man užrištų akis ir nematyčiau, ką valgau, vis tiek prašyčiau dar vieno… ir dar… dar… Nes pyragėliai gausiai skanūs, kremai neriebūs, desertas tiesiog tirpsta burnoje. Skaniausias visiems ragavusiems pasirodė vanilinis kremas – šie buvo išieškoti ir suvalgyti patys pirmieji, iš karto. Nors šokoladiniai ir kavos kremo pyragėliai sunyko tik šiek tiek lėčiau."

Julė dalinasi savuoju bėdžiumi:
"Viskas, kas galėjo nepavykti, nepavyko. <..> Bet galų gale viskas baigėsi gerai, t.y., paklijavau, pastačiau, nugapavom, sušlamštėm. Šeimynai patiko, man truputį vienatonis – saldu ir saldu – bet čia mano dažniausias priekaištas desertams, tad. Neįdaryti pyragėlai tai tikrai tikrai gardūs – čia tie traškūs plikyti sausainėliai, minkštų receptas – čia. Dar gaminčiau? Sau veikiausiai ne, bet šeimoje turime plikytų dalykų mylėtojų, tad nežinia, nežinia.."

Jolitos kalva:
"<..> tačiau plokštesni pyragėliai, būtų daug lygiau ir gražiau susiklijavę į bokštą. Na bet juk skoniui tai įtakos neturi. O skanu, tai tikrai, tiek prancūzams, tiek lietuviams, o ir plikyti pyragėliai, taip pat ir jų giminaitis profiterole yra vos ne dar vienas nacionalinis turkų desertas, jų galima nusipirkti visur, plikyti pyragėliai arba eklerai paprastai čia būna 'paskandinti' šokoladiniame padaže, o įdaras būna paprastas vanilinis arba bananų skonio. <..> O tai iš ties geras desertas, nes produktai tikrai paprasti, galima pavaišinti daug valgančių, o gamyba užima tikrai neperdaug laiko, ir viską galima daryti su pertraukėlėm."


Prie mūsų tik ką prisijungusi Agnė dalinasi savo variantu:
"Aš galvojau, kad sunkiausia bus padaryti kremą pyragėliams - ten daug trynių ir juos vis reikia plakti, plakti, plakti... Cha, pasirodo visai ne. Sunkiausia man buvo surinkti bokštą iš jau padarytų plikytų pyragėlių. Taigi, pačiais pyragėliais likau patenkinta, o štai bokšto rinkime man dar reikia tobulintis ir tobulintis. Arba kitą sykį darysiu tiesiog pyragėlius, be jokių bokštų. <..> Nežiūrint į nesėkmingą bokšto lipdymą, pyragėliai išėjo skanūs ir greitai susivalgė."


Ingos vanilinis-šokoladinis džiaugsmas:
"<..> suvalgymo laikas buvo atvirkščiai proporcingas gaminimo laikui. Krokembušas tiesiog padarė poooookšt-bum ir sprogo ant stalo - net nelabai saldumyninis M. raitė vieną po kito. Man irgi patiko, tik, am, kitąsyk bandysiu karamelinę glazūrą, nes šokolado mano gomuriui tenai nereikėjo. Va. "

1 komentaras:

Ceren rašė...

http://www.nasil.com/yemeye-kiyamayacaginiz-yaratici-pastalar

farklı pastalar için ziyaret ediniz.