2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Kovo mėnesio apžvalga

Po truputį, po truputį ir įsivažiuojame! Nepaisydami sniego, pabrangusių kiaušinių ir šiek tiek netikėtų bulvių saldžiuose kepiniuose, išbandėme Vilmos mestą iššūkį. Kaip mums pavyko?


Pirmiausia - iššūkio autorės Vilmos pyragas - "Jei ne kepėjai be stabdžių, aš, turbūt, dar 10 metų nebūčiau drįsusi išbandyti šio pyrago receptą. Ką galiu pasakyti... Daug praradau, kad anksčiau nekepiau, nes pyragas gavosi puikus - drėgnas, purus, riešutinis. Nežinant, nė neįtartum, kad jame yra bulvių! Techniškai nebuvo sunku jį pagaminti, bet išmokau nebijoti keistų derinių virtuvėje."




Beatos pyragas - "Viskas su juo labai gerai ir bulvės ten kaip čia buvusios, skonio neįtakojančios, o tik suteikiančios tekstūrą. Man patiko!"
Indrės pyragas - "Puikus iššūkis - labai skanus pyragas. Drėgnas, saldus. Man tik nepavyko gražiai ant slyvų uogienės užtepti šokolado, bet skoniui tai įtakos neturėjo. Gailiuosi, kad dariau iš 3/5 sudėtinių dalių - jis tikrai vertas būti pagamintas visas."
Auros pyragėliai - "Ir bulvės, ir šokoladas, ir lazdyno riešutai yra puikūs maistingi produktai. <..>Tokiame  derinyje gaunasi tikra energijos bomba. <..> Gaminau eksperimento vardan, dažniau nei kartą per mėnesį nerekomenduočiau. Uch, o dabar reikės eiti į laukus arimo arti :) "

Astos gardumynas - "<..> ir su bulvėmis galima iškepti gardų ir saldų (!) pyragą. Ir tikrai, neišsigąskit, į bulvių plokštainį jis tikrai nepanašus. Asmeniškai man ir visiems ragavusiems bulvių net nesijautė – jos ėmė ir susiliejo su visais kitais skoniais, matyt. O jei kažkas paklaustų, koks tai pyragas, sakyčiau, riešutinis su šokoladu. Skonis? Jei sąžiningai, nepasakyčiau, kad kažkuo labai ypatingas. Gal norėtųsi truputį drėgnesnio, nors nėra jis visai sausas, tikrai ne. Bet nepavadintum ir tirpstančiu burnoje. Šiaip ar taip – su puodeliu arbatos valgosi tikrai visai skaniai."

Julės kepinys - "Netikėta? Truputį. Išėjo drėgnas, puikios tekstūros, bet.. Gal dėl to, kad žinojau, gal dar dėl ko – man jautėsi bulvės. Tikrai tikrai! O gal tai paranoja vadinasi? Pyragą džiaugsmingai išbandžiau, bet.. Daugiau negaminčiau."


Štai tiek drąsuolių nepabūgo ir stojo akis į akį su neįprastu deriniu!

Ką gaminsime balandį? Naujienos jau netrukus!

Komentarų nėra: