2009 m. gegužės 6 d., trečiadienis

Pastel tres leches - Meksikietiškas pyragas su trijų rūšių pienu



Šį mėnesį labai įdomų, labai neįprastą ir, jaučiu, kad labai skanų iššūkį meta Nolita. Turint omenyje jos puikią uoslę kepiniams ir smalsumą viską išbandyti, neabejoju, kad receptas vertas dėmesio. Pyragas įdomus tuo, kad iškepamas biskvitas, kuris per naktį mirkomas trijų rūšių piene ir kaip kempinė sugeria visą skystį, o po to viršus aptepamas baltojo šokolado glaistu... Turbūt nebėra pramės ilgesniam įvadui, nes pusė jūsų jau nubėgo link virtuvės... :)

Reikės:
Pagrindui:
7 kiaušinių,
113 g minkšto sviesto,
3/4 stiklinės cukraus,
2,5 stiklinės miltų,
1 arb. š. kepimo miltelių,
1/2 arb. š. druskos,
1 stiklinė pieno,
1 arb. š. vanilės ekstrakto.
Pieno masei:
1 skardinė sutirštinto pieno (be cukraus),
1 skardinė kondensuoto pieno su cukrum,
1/2 stiklinės grietinėlės.
Glaistui:
2/3 stiklinės riebios grietinėlės,
335 – 340 g baltojo, smulkiai sukapoto šokolado,
Žiupsnelio druskos,
2 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių.
Uogų papuošimui ir serviravimui.

Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
Ištepti sviestu ir pabarstyti miltais stačiakampio formos kepimo formą.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
Elektriniu mikseriu išplakti sviestą su cukrum iki baltos purios masės. Toliau plakant, į sviesto masę, po vieną, sudėti trynius. Po vieno trynio įdėjimo plakti apie 30 s ir tik tada dėti kitą. Supilti vanilės ekstraktą.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus, pakaitom su pienu, sudėti į trynių masę, atsargiai maišant mentele.
Baltymus išplakti iki standžiu putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Iš pradžių įmaišyti 1/3 masės, po to – likusią.
Tešlą supilti į paruoštą formą ir kepti 25 – 30 min. Ataušinti formoje.

Kombaine sumaišyti sutirštintą pieną, saldų kondensuotą pieną ir grietinėlę. Šakute ataušusiame kepinyje padaryti daug skylučių ir užpilti pieno masę. Formą uždengti maistine plėvele ir įdėti nakčiai į šaldytuvą. Pagrindas per naktį sugers visą drėgmę.
Glaistui užvirinti grietinėlę. Šokoladą sudėti į dubenį, užpilti karšta grietinėle ir palikti 5 min. Tada medine mentele išmaišyti iki vienalytės masės. Įberti žiupsnelį druskos, po truputį supilti citrinų sultis.
Tortą aplieti glaistu, supjaustyti gabaliukais papuošti vaisiais ar uogom ir tiekti.



Nuotraukos ir recepto šaltinis: Vitos blog'as

5 komentarai:

rusvaplaukė rašė...

tobula. pastel tres leches - irgi vienas iš 'to bake' kepiniųųų, nuo pat to laiko, kai mačiau, kaip alton brown jį gamina. mmm :)

rusvaplaukė rašė...

niekas savaisiais nebesidžiaugia. štai - mano:
http://kepyklapenki.lt/2009/06/09/oh-this-world-was-made-for-ending/

Egle rašė...

džiaugėsi džiaugėsi. dar mačiau pas Nolitą buvo :)

Puanc rašė...

Jau ir aš savąjį demonstruoju. Prašom: http://gardesiai.blogspot.com/2009/06/pastel-tres-lechespaskendes-piene.html

rūtuliukas rašė...

maniškis:
http://rutuliuko-virtuve.blogspot.com/2009/06/pastel-tres-leches-meksikietiskas.html