tag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post8123556414229838645..comments2023-03-24T01:09:07.425-07:00Comments on Kepėjai be stabdžių...: Citrininis morengų pyragasKepėjai be stabdžiųhttp://www.blogger.com/profile/07212972077812632519noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-1233963851101849602015-10-12T01:07:42.998-07:002015-10-12T01:07:42.998-07:00Eina sau, pyragas toks skanus gavosi. :) net nesit...Eina sau, pyragas toks skanus gavosi. :) net nesitikėjau, kad taip gali pavykti.<br /><br /><br /><br /><a href="http://www.tarnas.lt/laisvai-statoma-buitine-technika/virykles/dujines-su-elektrine-orkaite.html" rel="nofollow">Dujinės viryklės su elektrine orkaite</a><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07750279422651816966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-2331150195779764322009-04-10T03:38:00.000-07:002009-04-10T03:38:00.000-07:00Manieji pyragėliaihttp://forelle.blogas.lt/kepejai...Manieji pyragėliai<BR/><BR/>http://forelle.blogas.lt/kepejai-be-stabdziu-citrininis-morengu-pyragas-303.html<BR/><BR/>Gal kad mano buvo maži, įdaras laikėsi puikiai, niekas nebėgo, nors pyragėliai net nebuvo pakankamai atšaldytiForellehttps://www.blogger.com/profile/04333956746912138003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-65198312199249567242009-04-09T15:20:00.000-07:002009-04-09T15:20:00.000-07:00Oi, kaip juokiausi, jog Bri pamiršo savo iššūkį. T...Oi, kaip juokiausi, jog Bri pamiršo savo iššūkį. Tai tau! Dar tikiuosi jo sulaukti. O štai čia manasis:<BR/>http://gardesiai.blogspot.com/2009/04/neriebus-citrininis-morengu-pyragas.htmlPuanchttps://www.blogger.com/profile/10036018551334271187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-8766543795593271912009-04-09T10:45:00.000-07:002009-04-09T10:45:00.000-07:00Na, man tai viskas pavyko is pirmo karto. Dariau v...Na, man tai viskas pavyko is pirmo karto. Dariau viska tiksliai pagal recepta. <BR/>www.blogas.lt/cookiesCookiehttps://www.blogger.com/profile/13984182982985046570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-8757292007156047712009-04-09T03:48:00.000-07:002009-04-09T03:48:00.000-07:00O jei seniau gamintas ar tinka? :) Manieji dusu ga...O jei seniau gamintas ar tinka? :) Manieji du<BR/>su gaminta tešla http://gpmagija.blogspot.com/2008/12/morenginis-citrin-pyragas.html<BR/>ir su pirktine<BR/>http://gpmagija.blogspot.com/2009/03/citrinu-pyragas-su-morengais-vol2.html<BR/>Tiesa įdaras visai ne toks, kaip nurodyta...Indrėhttps://www.blogger.com/profile/04653474128052751429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-29321439402574360032009-04-08T23:53:00.000-07:002009-04-08T23:53:00.000-07:00Ir aš registruoju savąjį, nors ir gerokai pakeital...Ir aš registruoju savąjį, nors ir gerokai pakeitaliotą :) <BR/><BR/>http://www.skanuirsveika.lt/2009/04/citrininis-morengu-pyragas-su-varske.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-14232668932553893042009-04-08T04:22:00.000-07:002009-04-08T04:22:00.000-07:00na na na, kurgi visos prapuolė? :)skelbiuosi su sa...na na na, kurgi visos prapuolė? :)<BR/>skelbiuosi su saviškiu: <A HREF="http://kepyklapenki.lt/2009/04/08/in-a-couple-of-years-tides-have-turned-from-booze-to-tears/" REL="nofollow">čia</A>.rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-70841833163782588242009-03-27T04:14:00.000-07:002009-03-27T04:14:00.000-07:00Man irgi įdaras iš kondensuoto pieno, trynių ir ci...Man irgi įdaras iš kondensuoto pieno, trynių ir citrinų puikiai stingsta. Visa problema tie nelemti morengai.... Ar gali būti, kad per mažai išplaku ir dėl to jie nei šiokie nei tokie?Indrėhttps://www.blogger.com/profile/04653474128052751429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-60412364233943678542009-03-26T22:07:00.000-07:002009-03-26T22:07:00.000-07:00oi, susipainiojau savaitėse ,) turėjau omeny kitą ...oi, susipainiojau savaitėse ,) turėjau omeny kitą savaitgalį ,) man kbs asocijuojasi su savatgaliais, tai gal todėl.<BR/><BR/>okai, aišku -- pasižymėsiu, kad ne pirmas savaitgalis, o tiesiog 7 diena ,)rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-30927656448221969232009-03-26T09:20:00.000-07:002009-03-26T09:20:00.000-07:00O nebandėt pagal pačio Sauliaus receptą? video tai...O nebandėt pagal pačio Sauliaus receptą? video tai labai paprastai viskas atrodo... http://www.manovirtuve.com/receptas/desertai/citrininis%20morengu%20pyragas.htmlŽivilėhttps://www.blogger.com/profile/12543995100570245443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-85265667299110123152009-03-24T12:04:00.000-07:002009-03-24T12:04:00.000-07:00rusvaplauke, čia klausimas ar pasiūlymas? :))) Jei...rusvaplauke, čia klausimas ar pasiūlymas? :))) Jei klausimas, tai skelbimasis balandžio 7 d. (t.y. tada, kada paskelbiamas naujas iššūkis). <BR/>Jei pasiūlymas, tai, žinoma, galima šį kartą ir anksčiau savo patežėlius pademonstruoti. ;) Tik aš vėliau prisijungčiau, nes savaitgalį nebūsiu Vilniuje... :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/01630110662384772613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-23790472135531083842009-03-24T09:46:00.000-07:002009-03-24T09:46:00.000-07:00beje -- skelbiamės šį savaitgalį :)?beje -- skelbiamės šį savaitgalį :)?rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-17207347861312694992009-03-19T14:34:00.000-07:002009-03-19T14:34:00.000-07:00o aš tik pagaminus pasigailėjau, kad krakmolo dar ...o aš tik pagaminus pasigailėjau, kad krakmolo dar plius dviejų šaukštų neįdėjau. tikiu, būtų pavykę daug doriau viskas.rūtuliukashttps://www.blogger.com/profile/10383781196397681842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-74513864354719207792009-03-18T12:17:00.000-07:002009-03-18T12:17:00.000-07:00Ogi pagaminau. Ir štai ką pasakysiu. Jau buvau gam...Ogi pagaminau. Ir štai ką pasakysiu. Jau buvau gaminusi citrininį tartą ir anksčiau, tik kitoks įdaras buvo. Jis čia: http://gardesiai.blogspot.com/2008/09/citrin-pyragas.html<BR/>Tada dariau įdarą iš kondensuoto pieno, trynių ir citrinų. Dar kitur pastebėjau, kad naudoja grietinę arba grietinėlę. Esmė ta pati. Juk kai kremą su tryniais kepam ar kaitinam, jis tirštėja, standėja. Puikus pavyzdys Creme Brulee. <BR/>Vandenį su citrinomis ir krakmolu pavyko pagaminti. Buvo toks tiiiiiirštas, nes vandens pyliau tik pusę kiekio, o krakmolo 6 šaukštus, bet labai kupinus. Taigi jis ėmė ir sušoko man į gabalus. Visaip stengiausi maišyti pavyzdingai, bet niekas nepadėjo. Tada sumaniau, kad elektrinis trintuvas čia puikiai padėtų. Ėmiau ir sutryniau tą visą masę. Gumulai dingo, įdaras įgavo kreminę konsistenciją. Bet tikrai buvo smarkiai tirštesnis, nei blynų tešla. Na, o tada jau išplakiau baltymus ir šoviau orkaitėn.<BR/>Valgiau, bet su pienu kondensuotu tikrai skaniau. Todėl balsuoju už senąjį savo receptą.<BR/>O naujajį išvysite greitu laiku.Puanchttps://www.blogger.com/profile/10036018551334271187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-44936899682598783802009-03-17T04:06:00.000-07:002009-03-17T04:06:00.000-07:00Žodžiu.. reiks per kitokią mėnulio fazę kept.. :))...Žodžiu.. reiks per kitokią mėnulio fazę kept.. :))rūtuliukashttps://www.blogger.com/profile/10383781196397681842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-9385691479615464542009-03-17T01:20:00.000-07:002009-03-17T01:20:00.000-07:00"čia gal nuo kosminių kūnų išsidėstymo, asmeninės ..."čia gal nuo kosminių kūnų išsidėstymo, asmeninės karmos ir zodiako ženklo bei metų keliamumo ryšio priklauso." :)))<BR/><BR/>nu jeigu italai pagal menulio fazes augina ir nurenka prieskonius ir arbata, tai gal tiketina, jog ir pyraga taip reikia kepti ;))Daisyhttps://www.blogger.com/profile/16778998351745026905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-78530266522385659332009-03-16T13:27:00.000-07:002009-03-16T13:27:00.000-07:00Kiek žinau, bulvių krakmolas yra dvigubai "stipres...Kiek žinau, bulvių krakmolas yra dvigubai "stipresnis" negu kukurūzų krakmolas, todėl galėjo geriau sutraukti. Bet kai rusvaplauke parašė, kad ji irgi naudojo bulvių krakmolą vėl rankos nusviro - nebežinau dėl ko galėjo nesigauti. Turbūt, tikrai horoskopas tą dieną nekoks buvo. :)))Vilmahttps://www.blogger.com/profile/01630110662384772613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-69375811179783245842009-03-16T09:51:00.000-07:002009-03-16T09:51:00.000-07:00na, melina_wilna, aš irgi dėjau bulvių krakmolą, t...na, melina_wilna, aš irgi dėjau bulvių krakmolą, taip kad.. ,) nors, tiesa, kiek pastovėjęs kremas sutirštėjo -- bus matyti nuotraukose po keleto savaičių ,)<BR/><BR/>Vilma, kas keisčiausia, tai skaičiau internete (epicurious.com) ir kitokių lemon meringue pie receptų, ir komentarai prie daugelio dvilypiai: vieniems puiku puiku oi oi oi, kitiems paleidžia. keista. čia gal nuo kosminių kūnų išsidėstymo, asmeninės karmos ir zodiako ženklo bei metų keliamumo ryšio priklauso.<BR/><BR/>bet čia yra ta dalis, kuri man ypač kepėjuose be stabdžių patinka: kas blogai ir kodėl blogai ir kaip reikia daryti, kad būtų gerai ,)rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-81904805147109316772009-03-16T05:30:00.000-07:002009-03-16T05:30:00.000-07:00as krakmolo dar pridejau toki kupina šaukšta, kaip...as krakmolo dar pridejau toki kupina šaukšta, kaip pabaigoj buvo parasyta-jei per skysta bus citrinine mase , o mano krakmolas buvo ne kukuruzu o bulviu :) tai gal ir del to cia taip netiketai pavyko..nors tetis ir sake kad nera labai didelio skirtumo tarp bulviu ir kukuruzu krakmolo :)<BR/><BR/>reiks pakartot dar karta kada greitu metu kad tikrai viskas pasidarytu aisku :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-16032658922720703862009-03-15T12:26:00.000-07:002009-03-15T12:26:00.000-07:00Rusvaplauke - dėl įdaro man pasirodė taip pat! Aš ...Rusvaplauke - dėl įdaro man pasirodė taip pat! Aš cukraus dėjau mažiau, nes buvo per saldu, o mažinant cukraus, buvo per rūgštu. Bet tai dar nieko, vat tas skysčio paleidimas man keistas. Kai dėjau kurdą į atvėsusį padą, jis buvo tikrai tirštas, galvojau, kad orkaitėje dar sutirštės, juk krakmolas dar bus kaitinamas, bet ne... Dėl baltymų paruošimo - peržiūrėjau you tube kelis filmukus kaip tą pyragą ruošia - nu paprastai išplaka baltymus ir viskas ok gaunasi... Bet gal mes kažką blogai darėme, jei melina_wilna viskas pavyko?..Vilmahttps://www.blogger.com/profile/01630110662384772613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-66228936247212516832009-03-14T13:02:00.000-07:002009-03-14T13:02:00.000-07:00o aš kepiau ir man puikiai pavyko :)tik mano šeim...o aš kepiau ir man puikiai pavyko :)<BR/>tik mano šeima nesugebejo išlaukt poros valandu aušinimo proceso , taigi valgant citrininis kremas letai slydo i šona su visu morengu ant viršaus :),,, bet likusi piraga palaikius šaldytuve dar valanda viskas susitvarke ir likusi puse dabar tiesiog tobula laukia valgytoju :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-9705601838010207672009-03-14T08:19:00.000-07:002009-03-14T08:19:00.000-07:00na, dariau ir aš, ne visai pavyko ir man. net kesi...na, dariau ir aš, ne visai pavyko ir man. net kesita paskaičius - atrodo, kad Kaprizingieji Makaronai paprasčiau pagaminami už pyragą. aišku, užsikepčiau ir bandyčiau dar, bet kad mano šeimyna kovoja su skrandžio rūgštingumu, tai, galima sakyti, sau vienai pyragą ir išsikepiau.. ,)<BR/>padas užtat nuostabus, tas cinamonas prideda kažką tokio menko menko, vos juntamo, bet pakylėja viską aukščiau.<BR/><BR/>o kalbant apie įdaro išskystėjimą - mistikos kažkokios. na mano įdaras, kai jį supyliau, buvo gana tirštas, gal kaip gerų blynų (ne lietinių ,)) tešla, šaldamas turėjo dar sutirštėti. bet atvirkščiai nutiko. atrodo, kad skystį paleido būtent baltymai - nežinau, ar per trumpai ir per aukštoj temperatūroj juos kepiau, ar ką.<BR/><BR/>internetuose radau keletą sprendimo būdų. vienas iš jų - ruošti morengą ne prancūzišku, o itališku būdu - kaip operos sviestiniam kremui (<I>labas, Vilma</I> :)), t.y., išplakti bezė pavirus cukraus sirupą iki kokių 118oC ir tik tada kišti orkaitėn. kitas metodas - į išplaktus baltymus įmaišyti krakmolo "tyrelės" - krakmolą pavirti su vandeniu ir gal šiek tiek cukraus, kol išeis "klijai" (panašiai kaip ruošian įdarą) ir tada supilti į baltymus. tada morengas esą nepaleidžia skysčių.<BR/><BR/>žo., dirva eksperimentavimui. <BR/><BR/>beje, turbūt būsiu juoda avis, bet man citrininis įdaras ne iki galo patiko. gardus, bet man truputį per intensyvus - lyg ir per-saldokas, bet su mažiau cukraus būtų per rūgštu. šitam turbūt mano skonis dar nepribrendo (bet alyvuoges jau porą metų valgau, valio!).rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-21807383126033963642009-03-14T06:45:00.000-07:002009-03-14T06:45:00.000-07:00Hmm, na, prisiskaičius atsiliepimu, su didele baim...Hmm, na, prisiskaičius atsiliepimu, su didele baime bandžiau ir aš. Bet išvada tokia - kuo aš kitokia? :)) juokas juokais, bet nepavyko ir man. Dėjau dvigubai mažiau vandens [rusvaplaukės idėja], tačiau įdaras išskystėjo ir taškas. Tiesa, visos dalys labai skanios. Tikrai. Bet maniškis "pyragas" tapo desertu, dedant sluoksnį pagrindo, užpylus įdaro ir uždėjus morengų. <BR/>Valgosi skaniai, bet esmė ne tame. Antrąkart dar pagalvosiu, ar rizikuot..<BR/><BR/>ir visgi, kur čia šuo pakastas??rūtuliukashttps://www.blogger.com/profile/10383781196397681842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-19973029559895679682009-03-12T00:38:00.000-07:002009-03-12T00:38:00.000-07:00net baisu gaminti taip prisiskaičius ,)savo biblij...net baisu gaminti taip prisiskaičius ,)<BR/>savo biblijoj (Dorie Greenspan. Baking:From my home to yours) perverčiau visų citrininių tartų receptus, ir.. keli skirtumai: kai kur deda visus kiaušinius, ne tik trynius. bet didžiausias neatitikimas: niekur įdaran nededa vandens! na, baltymuose to vandens yra, bet ne tiek.. <BR/>taigi kai darysiu, manau, pilsiu tik pusę nurodyto kiekio vandens. žiūrėsiva, kas išeis ,)rusvaplaukėhttps://www.blogger.com/profile/11387755706401967996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8207039962554094004.post-10821877030803852772009-03-10T13:07:00.000-07:002009-03-10T13:07:00.000-07:00Man kai kepiau pagal šį receptą pirmąjį kartą - at...Man kai kepiau pagal šį receptą pirmąjį kartą - atsitiko būtent taip pat. Todėl originalų receptą kiek patikslinau, kad kitiem kepėjam nekiltų prolemų, pasirodo tai to neišsprendė. <BR/><BR/>Tačiau po šio recepto originaliu publikavimu(http://www.exclusivelyfood.com.au/2006/06/lemon-meringue-pie-recipe.html) buvo daugybė komentarų, kuriuose žmonės sakė, kad pyragas pavyko puikiai, taip iki šiol ir nesupratau kame bėda, bet galvojau, kad čia mano klaidos, tačiau jeigu net Vilmai nepavyko... O_ODaisyhttps://www.blogger.com/profile/16778998351745026905noreply@blogger.com